NIEUWE RUBRIEK!

THROWBACK THURSDAY: THE DELIVERY CONFERENCE 2017

THE DELIVERY CONFERENCE 2017 VOND NET ALS VOORGAANDE JAREN PLAATS IN HET PARK PLAZA WESTMINSTER BRIDGE HOTEL.
THE DELIVERY CONFERENCE 2017 VOND NET ALS VOORGAANDE JAREN PLAATS IN HET PARK PLAZA WESTMINSTER BRIDGE HOTEL.

Hoera het is donderdag. En dat is leuk. Want bijna weekend. Maar donderdag is tegenwoordig ook ‘Throwback Thursday’. Jou vast wel bekend (als je op social media zit). Throwback Thursday is de naam van de nieuwe rubriek waarin je leest over de avonturen die Webhelden op mijn pad brengtDeze eerste Throwback Thursday speelt zich af in Londen, bij The Delivery Conference 2017. Locatie: aan de voet van de Big Ben, met uitzicht op de Houses of Parliament en de Westminster Bridge. All the London you can get! In het Park Plaza Westminster Bridge Hotel vond #TDC17 plaats, één van de best bezochte e-commerce logistics events in Europa.

Wat is er te doen?

The Delivery Conference is er met name voor business, maar ook voor pleasure en een combinatie van die twee. De pret begint al op de dag van aankomst, je ontmoet e-commerce en retail collega’s van over de hele wereld in de lobby van het hotel. Dat eindigt met drankjes in de hotelbar en er ontstaan kleine groepjes van congresdeelnemers die ’s avonds Londen ingaan voor een hapje. Voor genodigden van organisator MetaPack en de sponsoren is er een diner in het hotel. Nadat het ’s nachts heel laat is geworden in de hotelbar, begint om negen uur de volgende ochtend de conferentie. Een vol sprekersprogramma en een soort beursplein met standhouders doen denken aan een kleinere (maar chiquere) variant van de Webwinkel Vakdagen, helemaal gericht op logistics en operations.

 

NOT BAD AT ALL :) MIJN BORDJE BIJ HET TDC VIP DINER.
NOT BAD AT ALL :) MIJN BORDJE BIJ HET TDC VIP DINER.

Ontmoet grote retailers & e-tailers

 

 

De deelnemers van The Delivery Conference zijn merken & retailers/e-tailers, leveranciers en pers. Omdat het event gericht is op e-commerce logistiek ontmoet je veel mensen die bijvoorbeeld ‘Head of Operations’ op hun badge hebben staan. Zij komen namens het merk waarvoor ze werken kijken wat er allemaal gebeurt op het vakgebied van carriers (bezorgdiensten), warehousing (fulfilmentpartijen) en Logistics IT (technologische oplossingen voor bezorging & retouren). Je spreekt dus ook mensen van bedrijven als DHL, het Spaanse postbedrijf en zelfs de grootste Russische en Chinese koeriersdiensten. De merken, retailers & e-tailers die wij er hebben gezien zijn onder anderen Adidas, Zalando, Alibaba, Sainsbury’s, John Lewis en BooHoo.com. 

 

COLLEGA'S GINGEN NAAR CHINATOWN IN DE WIJK SHOREDITCH. HIP!
COLLEGA'S GINGEN NAAR CHINATOWN IN DE WIJK SHOREDITCH. HIP!
ONDANKS DAT ER IN DE BUURT VAN DE CONGRESLOCATIE (WESTMINSTER) MINDER TE DOEN IS: HET UITZICHT IS SPECTACULAIR.
ONDANKS DAT ER IN DE BUURT VAN DE CONGRESLOCATIE (WESTMINSTER) MINDER TE DOEN IS: HET UITZICHT IS SPECTACULAIR.
MEIFANG CHEN VAN ALIBABA GROUP
MEIFANG CHEN VAN ALIBABA GROUP

TDC: VOOR WIE?

Voor iedereen die zich bezig houdt met operationele processen binnen een e-commerce onderneming. Je moet erheen als je bijvoorbeeld meer wilt weten over verzenden naar een ander continent. Als je overal ter wereld dezelfde servicegraad op het gebied van bezorging & retouren wilt bieden. De keynotes van de sprekers (grote namen) zijn de moeite waard, maar wat je vooral moet doen bij TDC is netwerken. Ga vooral naar die borrel in de hotelbar. Wissel ervaringen en business cards uit met iemand van dat ene merk dat je wel zou willen verkopen. Of met de operations verantwoordelijke van de concurrent. Iets opsteken is mooi, zaken doen is beter.  

BERTRAND BODSON VAN SAINSBURY'S ARGOS
BERTRAND BODSON VAN SAINSBURY'S ARGOS

BREXIT!

Alle aanwezigen waren ermee bezig. Brexit! Wat gaat de op handen zijnde Brexit betekenen voor de regels op het gebied van in- en uitvoerrechten, belastingen, cosumentenrecht enzovoorts? Over het algemeen was de tendens ten aanzien van Brexit negatief. Meer dan 80 procent van de professionals die ik erover heb horen praten, zowel die uit de UK als die uit de rest van de wereld, verwacht dat er problemen zullen ontstaan en dat Brexit de handel zal schaden. 

 

 

 

ESPRESSAMENTE ILLY COFFEEBAR IN HET HOTEL
ESPRESSAMENTE ILLY COFFEEBAR IN HET HOTEL

AWKWARDNESS

In de espressobar werd ik aangesproken door een aardige Brit. 'Raymond Christi' vroeg me wat voor soort congres er plaatsvond. Waarom ik aanwezig was moest 'ie ook weten. Ik vertelde over mijn aanwezigheid in de hoedanigheid van journalist. Hij vroeg door. Over Brexit. Daarop gaf Raymond aan dat hij 'om de hoek van het hotel werkte' en dat ik hem misschien eens kon interviewen over Brexit. Want hij was er juist erg vóór... Ik dacht dat ik versierd werd en hield de boot af. Tot hij zijn Facebook-page liet zien. Raymond Christi (wat ik had verstaan) bleek Rehman Chisti. 'Member of Parliament' en rechtstreeks adviseur van Theresa May. En zijn interesse ging 200% uit naar mijnn werk, niet naar mijn persoon. Ok awkward! Maar zijn gegevens zijn in de pocket :) 


Reactie schrijven

Commentaren: 0